بواية ايجي هلب - نافذة اخبارية و ترفيهية مصرية

بواية ايجي هلب - نافذة اخبارية و ترفيهية مصرية

بوابة EGhelp المصرية لاحدث الاخبار و المحتويات العربية والاجنبية
 
بوابة الموقعبوابة الموقع  الرئيسيةالرئيسية  س .و .جس .و .ج  بحـثبحـث  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  مواقيت الصلاة|  موضة حريمي و رجالي |  مسلسلات|  خدمات المصريين |  اسعار العملات |  اسعار الذهب|اسعار الذهب|  حالة الطقس |  انشر مقالك لدينا |  طريقة التحميل |  

Welcome to Eghelp
لايك لصفحتنا ♥

المواضيع الأخيرة
القسم الاسلامي
مواقيت الصلاة
اسعار الذهب
اسعار العملات
برامج كمبيوتر
افلام مصرية
افلام اجنبية
افلام هندية
اغاني وكليبات
العاب فلاش
العاب كمبيوتر
المحمول و تطبيقاته
دروس و شروحات
زواج و تعارف
مطبخ واكلات
معلومات طبية و اعشاب
ربح من الانترنت
فيديو وصور
تسويق عقارات
خدمات ومواقع حكومية
وظائف حكومة وخاص
ابراج وفلك
تنمية بشرية
أخبار مصر و العالم
إرسال مساهمة في موضوع
شاطر | 
 

 طريقة عمل كنافة بالموز والفستق

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Gemy
ايجي نشيط
ايجي نشيط


ذكر عدد المساهمات : 108

مُساهمةموضوع: طريقة عمل كنافة بالموز والفستق    الإثنين 03 أغسطس 2015, 12:53 am

طريقة عمل كنافة باللوز والفستق , مقادير كنافبة باللوز , مقادير كنافة بالفستق , طريقة جديدة لعمل الكنافة , خطوات تحضير الكنافة , كيفية عمل كنافة بالفستق والمكسرات 
طريقة عمل كنافة بالموز والفستق 


 
الى كل اخواتى واعزائى اعضاء وزوار منتدى نجوم مصريه كل سنه وانتم طيبين بمناسبه شهر رمضان الكريم النهارده جيبالكم صينيه الكنافه بالموز والمكسرات جميله جدا وتعتبر الكنافه من انواع الحلويات اللذيذه والمفضله والمحبوبه لدى الكبار والصغار واليكم اجمل واسهل طريقه لعمل صينيه الكنافه بالموز والمكسرات يارب تنال اعجابكم
 
المقادير
 
5 x عدد موز (مقطع شرائح)
2 x كوب سكر
1 x كوب زيت ذرة (او زبدة)
1 x كيلو كنافة
1 x كوب فستق
½ x كيلو قشطة
 
مقادير شربات السكر
 
1 x كوب ماء
2 x كوب سكر
2 x معلقة صغيرة ماء زهر
2 x معلقة صغيرة عصير ليمون
 
الخطوات
 
هنحضر شراب السكر
 
فى حلة على النار هنضيف الماء والسكر ونقلبهم كويس لحد ما الماء يغلى ولمدة 10 دقائق.
لو ظهرت على سطح الماء أى رغوة هنشيلها بالمعلقة.
هنضيف عصير الليمون ونقلب كويس ويترك الخليط على النار حوالى 10 دقائق أو لحد ما الصوص يتقل وبعدين يرفع من على النار ويضاف ماء الزهر ويترك ليبرد
 
هنفتت الكنافة ونقلبها مع 3 معالق كبيرة زيت.
هندهن صينية دائرية بالزيت ونضيف فى قاع الصينية نصف كمية الكنافة.
هنرض شرائح الموز فوق الكنافة و بعدين نضيف باقى كمية الكنافة للصينية.
هنصب باقى كمية الزيت فوق الكنافة وتدخل الفرن على درجة حرارة 180 لحد ما تتحول للون الذهبى.
هنخرج الصينية من الفرن وصب عليها الشربات البارد ونسيبها تبرد حوالى 20 دقيقة قبل تقطيها.

على وجه الكنافة هنضيف القشطة ونرشها بالفستق عند التقديم.. بالهنا والشفا.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل كنافة بالموز والفستق
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:تستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
بواية ايجي هلب - نافذة اخبارية و ترفيهية مصرية  :: منتديات الأسرة والشباب :: اكلات و وصفات مطبخ-
إرسال مساهمة في موضوعانتقل الى: